Esküvő forróság idején (I. rész)

Manapság mindennapi téma, hogy hazánkban is sokkal forróbbak a nyarak, mint pár évvel korábban.

Természetesen ha strandon vagy a Balaton partján ér minket a kánikula semmi okunk a panaszra, de mi van akkor a forró nyári napok egyike épp a saját esküvőnk napja?

Nincs mit tenni, fel kell készülni rá, mert a nem megfelelő odafigyelés bizony komoly gondokat okozhat.

Gondoljunk csak bele: nyáron mi adja leginkább a komfort érzetünket? Ha lenge, szellős ruhában lehet 35+ fokban.

Általában milyen egy menyasszony és egy vőlegény esküvői ruházata? Így van. Sajnos se nem szellős, se nem lenge.

Hosszúujjú ing, mellény, öltöny, a menyasszonyoknál a több rétegű ruha, alatta alsószoknya netán még abroncs is, és ne feledjük, hogy a ruhák többsége fűzős, így bizony a test egész nap egyfajta szorításban van – ha még harisnya, combfix is társul a szetthez, akkor végképp tetőzik a levegőtlenség főleg, ha minden műszálás.

Hogyan tudunk felkészülni?

Először is nagyon fontos, hogy ne most akarjunk a ruhák minőségén spórolni.

Minél kevesebb műszál, annál inkább szellőzik a bőr. Ez pedig nem csak azokra a ruhadarabokra érvényes, ami látszik rajtunk, hanem a fehérneműkre is. Megvan ugye, hogy vannak azok a nyári napok, amikor az „ember lányának a bugyijából is csavarni lehet a vizet”, na, szorozd meg hárommal mert még alsószoknya, abroncs, tüll, miegymás – szóval PAMUT, PAMUT, PAMUT! Hálás lesz a tested, ráadásul a te komfort érzeted is jobb lesz.

A nem pamut alapanyagú ruhák esetében sajnos nem csak a saját tested érezheti magát kellemetlenül, hanem a vendégek is, ha tested nem tetszését szag formájában fejezi ki. A műszálas ingekben sajnos sokkal kellemetlenebb testszag alakul ki férfiak esetében, ezért erre is érdemes odafigyelni.

A megfelelő minőség kiválasztása ugyanúgy vonatkozik a cipőkre is, hiszen csak úgy, mint az esküvői ruhákba, ezekbe is egy egész napot kell majd eltöltenünk.

A legjobb megoldás, ha bőr cipőt választunk. Ha még cipővásárlás előtt álltok, semmiképp se az esti órákban menjetek el próbálgatni, hiszen ilyenkor a melegben, főleg a nap végére már megtagad a lábunk.

Ha a cipő már a megvételkor szorít – hidd el, 99%-ban az esküvő napján sem lesz kényelmes, ne erőszakold bele a lába, „majd úgy is kitágul” címszóval, mert könnyen úgy járhatsz, mint Hamupipőke mostohatestvérei az üvegcipellővel.

Akár saját a ruhád, akár bérled próbálj meg benne az esküvőt megelőzően 1-2 órát eltölteni, hogy ismerkedj vele, hogy érezd milyen, ha a bőrödön van, milyen a súlya, nem dörzsöli-e a bőrödet, ahogy hozzáér. Sokan használnak pl. hintőport előtte – ez egyrészt a nedvességet is jobban felszívja, másrészt nem pirosodik ki (nem pattogzik ki a bőrfelület, ha egymáshoz ér).

Ha már a bőrnél tartunk, bizony sok menyasszony – aki combban erősebb- küzd azzal a kellemetlen érzéssel, fájdalommal, ami a combok összeéréséből adódik, főleg, ha erre még a meleg miatti izzadás is rátesz egy lapáttal. Jó hír azonban, hogy ma már nagyon sok szilikonos tapadású, gumis sima vagy akár csipkés, szatén comb „pánt” kapható. A krémekkel óvatosan hiszen, ha izzadság és a krém keveredik, nem biztos, hogy kellemes érzetet ad majd.

Ha kicsit a vőlegényekre koncentrálunk, nekik szintén segítség lehet az ing alá behelyezhető izzadság felszívó párna – így a fotókon biztosan nem marad nyoma a foltoknak.

Oké, most már megfelelő minőségű ruhákat fogtok választani, következő blog cikkben arról olvashattok majd, hogy mit lehet kezdeni a vendégekkel ilyen melegben és kiderül, milyen sok mindenre érdemes figyelni forró nyári esküvő nap idején.😊